Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

«ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΟΧΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΑΛΩΝΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΜΕΡΑ»


Αγαπητοί συμπολίτες την ώρα που η χώρα καταρρέει, καταρρέει μαζί της και το πολιτικό σκηνικό της μεταπολίτευσης. Το 1974 υποσχέθηκαν στον λαό ψωμί, παιδεία, Ελευθερία, Εθνική ανεξαρτησία, Λαϊκή κυριαρχία και κοινωνική απελευθέρωση. Σήμερα 38 χρόνια μετά παραδίδουν μιαν χώρα προτεκτοράτο των Γερμανών, του ΔΝΤ, της ΕΕ, των τραπεζιτών και των τοκογλύφων. Σε 2 χρόνια κατήργησαν εργασιακά δικαιώματα που αποκτήθηκαν σε δεκάδες χρόνια. Χρεοκόπησαν την χώρα και υποθήκευσαν το μέλλον των επόμενων γενεών. Αντί να τσακίσουν την κλεπτοκρατία φτωχοποίησαν την κοινωνία. Ψήφισαν Σύνταγμα που το παραβίασαν κατάφορα προσπαθόντας με αστυνομικά μέτρα βίας να φιμώσουν τον ελληνικό λαό. Διασύρουν την χώρα και τους πολίτες σε όλη την οικουμένη.

Σε στιγμές μεγάλης οικονομικής κρίσης αντί να εξασφαλίσουν δουλειά σε όλους τους Έλληνες οδήγησαν και αυτούς που δούλευαν στην ανεργία και την εξαθλίωση. Οι γνωστές πολιτικές συντεχνίες της μεταπολίτευσης φρόντισαν με την βουλευτική  ασυλία να μείνουν ατιμώρητοι για όλα τα σκάνδαλα που γνωρίζουμε (Χρηματιστήριο, Βατοπαίδι, ομόλογα, Simens, Υποβρύχια) και για εκατοντάδες άλλα που δεν γνωρίζουμε.

Αυτοί που χώρισαν τον λαό σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ είδαν στην Πλατεία Συντάγματος χιλιάδες πολίτες χωρίς ταμπέλες ενωμένους ενάντια στον κοινό εχθρό. Φοβήθηκαν, τρομοκρατήθηκαν από την οργή του λαού. Έπνιξαν με τόνους χημικών και δακρυγόνων με χρήση βίας της διαδηλώσεις. Προσπάθησαν να φιμώσουν την λαϊκή αντίδραση. Κατάφεραν με ψευτοδιλήμματα να ψηφίσουν Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και αντεργατικούς νόμους χωρίς λαϊκή εντολή με τον Λαό στην γωνία.

Τώρα οδηγούν τον λαό στην κάλπη. Είναι η ώρα η δική μας. Τα κόμματα του διπολισμού ΠΑΣΟΚ-ΝΔ θα συντριβούν. Αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή δεν μπορούν να μας σώσουν. Τα κόμματα της αριστεράς έχουν τις δικές τους ευθύνες αναλογικά στην εθνική καταστροφή. Σήμερα έχουν την μοναδική ευκαιρία να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Ελληνικού λαού και της ιστορίας για την δημιουργία με άλλες υγιείς δυνάμεις του τόπου ενός ενιαίου μετώπου ανατροπής της παρούσας κατάστασης.

Πρέπει να γνωρίζουν ότι κάθε μέρα που περνάει η ζωή των πολιτών γίνεται ανυπόφορη, αβάσταχτη, ζοφερή. Πρέπει να γίνουν προτάσεις για την Ελλάδα του 2012 και όχι του 2050. Να ανάψουμε όλοι μαζί ένα φως αντί να διαμαρτυρόμαστε στο σκοτάδι. Να προσεγγίσουν οι πολιτικές τα πρόσωπα ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά. Εάν δεν ανταποκριθούν θα τοποθετηθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας μαζί με τα κόμματα του διπολισμού.

 Κώστας Μαρμαρίδης
Ανένταχτος Αριστερός και φίλος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Περάματος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου